Pages

Wednesday, February 12, 2014

ចង់អោយ​ខួរក្បាល​ឆ្លាត​វៃ​តើ​ត្រូវ​ទទួល​ទាន​អាហារ​អ្វីខ្លះ​?

​ប្រភេទ​អាហារ​មួយចំនួន​ត្រូវបាន​មនុស្ស​ដឹងថា វា​អាច​ជួយ​បង្កើន​ការចងចាំ និង​បង្កើន​មុខងារ​ខួរក្បាល​។ ត្រី​សម្បូរ​ជាតិ​ខ្លាញ់​៖​បញ្ហា​ដ៏​សាមញ្ញ​មួយ​មនុស្ស​ភាគច្រើន​តែង​ប្រឈម​នាពេល​បច្ចុប្បន្ន​នេះ​គឺ ការព្យាយាម​ធ្វើ​កិច្ចការ​សាមញ្ញៗរាល់ថ្ងៃ​ដូច​ជា​ថា តើ​ការងារ​អ្វីខ្លះ​ដែល​អ្នក​ត្រូវធ្វើ​តើ​មនុស្ស​ណា​ដែល​អ្នក​ចង់​ឱ្យ​តេ​ទូរសព្ទ​មក​អ្នក តើ​អ្នក​គួរ​ទទួល​ទាន​អាហារ​អ្វី​សម្រាប់​អាហារ​ពេល​ល្ងាច​។

ហេតុដូច្នេះ​ប្រសិនបើ​អ្នក​ជា​មនុស្ស​ម្នាក់​ក្នុង​ចំណោម​មនុស្ស​ចង់​បង្កើន​ការចងចាំ​នោះ​ចូរ​ទទួល​ទាន​ប្រភេទ​ត្រី​សម្បូរ​ជាតិ​ខ្លាញ់​។ សំរាប់​អា​ស៊ីដ​ធា​ត់ Omega3 មាន​នៅ​ក្នុង​ប្រភេទ​ត្រី​ដូច​ជា​ត្រី​សា​ឌី​ន​ត្រី​សា​ម៉ុង​និង​ត្រី​ស្បែ​កា​គឺ ល្អប្រសើរ​ខ្លាំងណាស់​សម្រាប់​សុខភាព​ទាំង​ស្រុង​ជា​ពិ​សេស​សុខ​ភាព​ខួរក្បាល​។ ចូរ​ដាក់បញ្ចូល​ត្រី​សម្បូរ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​របស់​អ្នក​យ៉ាងតិច​២​ដង​ក្នុង​មួយ​សប្ដាហ៍ ដើម្បី​ការពារ​ការ​ចុះ​ថយ​ការ​ចងចាំ ។​
​ប្រភេទ​បន្លែ​ស្លឹក​៖​មនុស្ស​យើង​ភាគច្រើន​ទំនងជា​ងាក​មុខ​ចេញ​និង​មិន​ចូល​ចិត្ដ​នៅ​ពេល​ទទួលទាន​បន្លែ​បៃតង​ប៉ុន្ដែ​អ្នកស្រាវជ្រាវ​និយាយ​ថា​បន្លែ​ពណ៍​បៃតង​ល្អប្រសើរ​ខ្លាំងណាស់ សម្រាប់​ខួរក្បាល​របស់​អ្នក​។ ស្លឹក​ផ្ទី​ស្ទៃ​ពណ៍​បៃតង គឺ​សម្បូរ​ដោយ​សារធាតុ​ប្រឆាំងនឹង​អុកស៊ីដ​កម្ម ដូច​ជា​ជីវជាតិ​C និង​សារធាតុ Betacarotene ដែល​ត្រូវបាន​មនុស្ស​ដឹងថា ល្អ​ប្រសើរ​សម្រាប់​សុខភាព​រាងកាយ​។ ប្រភេទ​បន្លែ​ទាំងនេះ​ក៏​មាន​នូវ​អាស៊ី​ដ​Folic​ដែល​បង្កើន​ការទទួល​ព័ត៌មាន​បាន​រហ័ស និង​ងាយ​ក្នុង​ការចងចាំ​។​
​ស៊ុត៖ ស៊ុត​បាន​នាំមក​នូវ​សារធាតុ​រ៉ែ និង​ជីវជាតិ និង​ជា​អាហារ​ដ៏​ប្រសើរ​សម្រាប់​ខួរក្បាល​។​ដោយ​សម្បូរ​ដោយ​ជាតិ​ដែក ជាតិ​អ៊ីយ៉ូដ និង​ជីវ​ជាតិ​B12 ស៊ុត​គួរតែ​ត្រូវបាន​ដាក់បញ្ចូល​ទៅ​ក្នុង​របប​អាហារ​ប្រចាំថ្ងៃ​របស់​អ្នក​។ ជាតិ​អ៊ីយ៉ូដ​ត្រូវបាន​មនុស្ស​ដឹងថា​មាន​គុណប្រយោជន៍​ក្នុងការ​បង្កើន​សមត្ថភាព​ដោះស្រាយ​បញ្ហា​ខណៈពេល​ជាតិ​ដែ​កមាន​ប្រសិទ្ធភា​ព​បង្កើត​កោសិកា​ឈាម​ក្រហម​ដែល​បញ្ជូន​អុកស៊ីសែន​ទៅ​កាន់​ខួរ​ក្បាល​រប​ស់​អ្នក​ដោយ​ធ្វើឱ្យ​អ្នក​វាងវៃ​។​
តែ​បៃតង​៖ តើ​អ្នកដឹង​ទេ​ថា ខួរក្បាល​របស់​អ្នក​ត្រូវបាន​បង្កើតឡើង​ដោយ​ទឹក​ប្រមាណ​៨០%? នេះ​មានន័យ​ថា អ្នក​ចាំបាច់​ត្រូវ​រក្សា​ជាតិ​ទឹក​ឱ្យបាន​គ្រប់គ្រាន់​ដើម្បី​ឱ្យ​ខួរក្បាល​ដំណើរការ​មុខងារ​បាន​ប្រសើរ​។ អ្នក​អាច​ទទួល​ទាន​ទឹកតែ​បៃតង​ឱ្យ​បាន​មួយ​ពែង​រាល់ថ្ងៃ​ហើយ​ត្រូវ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ឱ្យបាន​៨​កែវ​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​។ អ្នកស្រាវជ្រាវ​និយាយថា​តែ​បៃតង​អាច​បង្កើន​ភាពវាងវៃរ​បស់​ចិត្ដ និង​បង្កើន​ការចងចាំ ខណៈពេល​សារ​ធាតុ​ប្រឆាំង​នឹង​អុកស៊ីដកម្ម​អាច​កាត់បន្ថយ​ជំងឺ​ភ្លេច​ភ្លាំង​។​
ស្ករ​សូកូឡា​៖ ស្ករ​សូកូឡា​សម្បូរ​ដោយ​សារធាតុ Flavonoids ជា​សារធាតុ​លើកស្ទួយ​សមត្ថភាព​ខួរក្បាល​។ ការ​ទទួលទាន​ស្ករ​សូកូឡា​ខ្មៅ​ក្នុង​កម្រិត​ល្មម​ត្រូវបាន​មនុស្ស​ដឹងថា​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុង​ការបង្កើន​ជំនាញ​វិនិច្ឆ័យ​។​អ្នកជំនាញ​បន្ថែមថា សារធាតុ Flavonoids ធ្វើឱ្យ​សកម្ម​នូវ​ការ​បង្កើត​ឡើង​នូវ​កោសិកា​សរសៃប្រសាទ​ថ្មី​នៅ​ក្នុង​ខួរក្បាល ដើម្បី​ពង្រឹង​ការចងចាំ និង​បង្កើន​លំហូរ​ឈាម​ទៅកាន់​ខួរក្បាល​៕ ផ្លែ​ឈើ​ដែល​មាន​សំបក​ពណ៏​លឿង​៖​បង្កើន​ភាពវាងវៃ​របស់​ចិត្ដ និង​បង្កើន​ការចងចាំ​។​

No comments :

Post a Comment